Страници

петък, 19 януари 2018 г.

БИСКВИТИ С МАКАДАМИЯ И БЯЛ ШОКОЛАД тип SUBWAY



Тази седмица съм на вълна бисквитки! Много обичам тези на "SUBWAY", ама много... и да ме извиняват, че ги копирам ама в моя град "SUBWAY" няма :( . За първи път опитах бисквитките им с бял шоколад и макадамия в Англия иии си беше любов от първа хапка:). Отдавна замислях да ги изкопирам и да си ги приготвя у дома,  затова започнах да събирам продуктите още докато бях на рейс. С идеята да съм подготвена и веднага щом се прибера да ги направя, а и честно казано тук направо си те удря ток, като чуеш цената на някои продукти ... и така от Щатите си взех бял шоколад на дражета, от Япония ядки  макадамия, от Корея нови кухненски мерилки, идеята за бисквитките от Англия, брашното от България....и направо си стана интернационална рецепта, която на сто процента ще влезе в домашната ми готварска книга.
Рецептата е лесна и се поддава на адаптации, интерпретации и нагодявания. И затова, ако не можете да намерите ядки макадамия, (защото не са често срещани, а и са доста скъпи) можете да ги замените с бадеми или лешници, бисквитките стават също толкова вкусни и с тях. Нарежете на малки квадратчета един бял шоколад и така ще замените малките драженца от бял шоколад.
 Бисквитките са много сладки, меки и най-важното лесни за приготвяне.


Необходими продукти:

120 гр. масло
70 гр. кафява захар
70 гр. захар
1 ванилия
1 яйце
160 гр. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/8 ч.л. сол
50 гр. ядки макадамия
100 гр. бял шоколад


Начин на приготвяне:

Разбиваме на бавна скорост с миксер, маслото, ванилията, кафявата и бяла захар на пухкав крем. Добавяме яйцето и разбъркваме на бавна скорост с миксера до хомогенна смес, след което прибавяме пресятото брашното със содата и солта в него. След като сме получили меко и лепкаво тесто , в него изсипваме накълцаните ядки макадамия и белия шоколад. Разбъркваме внимателно с помоща на шпатула и оставяме тестото в хладилника за 30 мин. От охладеното тесто правим  топчета и ги  слагаме в тава застлана с хартия за печене. Бисквитките печем в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин. или докато се разстелят и порозовеят.

1 коментар: