Страници

понеделник, 17 юли 2017 г.

ПЛОДОВА ПИТА С ЧЕРЕШИ


Ако имате излишни череши, изостанали в хладилника... то възползвайте се от тях и си пригответе този страхотен сладкиш за следобедното кафе. Забърква се много бързо и не се изискват големи кулинарни знания:) тааа Господа... може да зарадвате половинките си! Запрятайте ръкави и покажете на какво сте способни:)

Необходими продукти:

350 гр. почистени от костилките череши
4 яйца
240 гр. захар
120 мл. мляко
120 мл. сладкарска сметана
1 ч.л. сода за хляб
2 с.л. амарето
240 гр. брашно


Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта  на пухкав крем. Прибавяме сметаната, млякото и амаретото, и разбъркваме с миксера на бавна скорост. След като сместа се хомогенизира, добавяме и пресятото брашно със содата в него. Разбъркваме и изсипваме в добре намазнена тава (24 см. диаметър) разпределяме черешите отгоре и печем в загрята на 190 градуса фурна до златист цвят за около 45-50 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар