Страници

четвъртък, 25 август 2016 г.

ДОМАТЕНА СУПА

 

В един момент таратора омръзва, а гаспачото не е много популярно у нас иии... тази доматена супа се явява доста добра алтернатива в разнообразяването на обедното меню! Аз лично я предпочитам студена, но това си е въпрос на вкус. И една тайна: Аз я приготвям винаги след супата от тиквички и си запазвам  малко от  зеленчуковия бульон, така доматената супа става още по-вкусна, но и кубче бульон също върши същата работа.


Необходими продукти:

1 кубче зеленчуков бульон
5 домата
2 картофа
1 к.ч. ориз
50 мл. олио
1 к.л. черен пипер
1 к.л. чубрица
2 ч.л. сол
20 гр. маслинова паста
 4 стръка босилек
4с.л. зехтин


Начин на приготвяне:

Измитите домати и картофи (нарязан на едро) сваряваме в 1 л. вода овкусена с черния пипер, зеленчуковия бульон,олиото, солта и чубрицата. След като се сварят ги прецеждаме, връщаме бульона на котлона, а зеленчуците пасираме в блендера. Изсипваме доматената каша при бульона и варим 5 мин., след което прибавяме измития ориз и варим супата до готовност.  В блендера пасираме изчистените от костилки маслини, зехтин и стръкчета босилек до хомогенна смес. Сервираме супата гарнирана с лъжичка от маслиновата паста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар