Страници

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

ПАЛАЧИНКИ с орехово мляко


Тъй като се запалих по ядковите млека, които между другото са много вкусни, реших да експериментирам и с тях да приготвям различни рецепти: смутита, сладки, палачинки и какво ли още не:) Но всичко по реда си! За вкусен старт на деня Ви предлагам любимите на малки и големи... ПАЛАЧИНКИ! Леко нестандартни, но много вкусни:)





 Необходими продукти:

2 яйца
1 щипка сода за хляб
2 ч.ч. орехово мляко
5 капки есенция от ром
1 ч.ч. черно пшенично брашно
2 с.л. олио





Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата на пяна. Прибавяме ореховото мляко, содата за хляб, ромовата есенция, олиото и разбъркваме добре.
Добавяме  брашното докато се получи рядка каша( дала съм 1 ч.ч., но може да трябва още малко). Печем в загрят тиган по около 3 мин. от всяка страна. Намазване със сладко и сервираме :).

2 коментара:

  1. Много са ти хубави палачинките, общо взето с каквото и мляко да ги направиш ще станат вкусни, сигурен съм! Аз пробвах наскоро с бадемово и бяха супер!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Палачинката си е палачинка! Любимата закуска на всеки:)С каквото и мляко да експериментираш винаги е вкусно!

      Изтриване