Страници

петък, 29 януари 2016 г.

ЧИЙЗ КЕЙК С ПРАСКОВИ без печене


След дългата работна седмица, днес ми остана време да публикувам рецептата  за чийз кейка :) Много е лек, пухкав и много лесен! Не се налага да се пече и става бързо:) А и е идеален ако искате да изненадате всички с нещо вкусно!


Необходими продукти:

за основата:
100 гр. орехи
100 гр. чаени бисквити
80 гр. краве масло
за крема:
250 гр. крема сирене
150 гр. заквасена сметана
100 гр. пудра захар
за желето от праскови:
2 ч.ч. компот от праскови
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

За основата натрошаваме бисквитите на прах, смиламе орехите и ги смесваме добре с разтопеното масло, докато се получи ронливото тесто. Разстиламе го в подходяща тавичка и го слагаме в камерата да стегне за около 30 мин. В това време приготвяме крема, като разбиваме на пухкав крем крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. След като основата се е стегнала, върху нея разпределяме крема и отново го връщаме във фризера за около 1 час.
30 мин. преди да изтече времето приготвяме  желето от праскови, като  нарязваме плодовете от компота на ситно. Слагаме го да заври, сваляме го от котлона и прибавяме предварително разтворения в студена вода желатин. Когато се охлади  го разпределяме равномерно върху чийз кейка и отново го връщаме във фризера за около 1 час.




Няма коментари:

Публикуване на коментар