Тази супа се приготвя сравнително бързо, полезна е и много вкусна!
Необходими продукти:
500 гр. картофи
200 гр. моркови
100 гр. цвекло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1 с.л. брашно
2 ч.л. сол
3 с.л. олио
черен пипер, чубрица на вкус
2л. вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едри парчета картофите, морковите, цвеклото и ги слагаме да се сварят. Когато са добре сварени ги изкарваме от водата и ги пасираме. Водата от сварените зеленчуци връщаме на котлона, овкусяваме с подправките (сол, черен пипер, чубрица ) и добавяме олиото. Добре пасираните зеленчуци при постоянно бъркане връщаме обратно във водата. Докато поври за 10 мин. приготвяме застройката. Разбиваме яйцето, прясното мляко и брашното добре. След това я прибавяме на тънка струйка в супата като разбъркваме добре. Оставяме я да поври още 10-15 мин и я сваляме от котлона.
Забележка: По желание сервираме с лъжица заквасена сметана и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар