Страници

вторник, 24 ноември 2015 г.

БОБ ЧОРБА


...И както се казва "Пълен стомах, весело дупе" хаха е не е задължително да се случва, но риска си заслужава :) 


Необходими продукти:

2 ч.ч. боб
1 глава лук
1 морков
1 червен пипер
1 домат
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
5 с.л. олио
сол, джоджен и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:

Изчистения и измит боб заливаме с вода и оставяме да престои така за 1 нощ. На другия ден го прецеждаме и изплакваме. Заливаме го с гореща вода и го слагаме да поври за 15-20 мин., след това отново му сменяме водата и го връщаме на котлона. Нарязваме на ситно лука, моркова, пипера и ги слагаме при боба. Настъргваме на ренде домата и когато другите зеленчуци са сварени го прибавяме заедно със солта към боба. В тиган слагаме олиото да се сгорещи и прибавяме брашното и червения пипер, когато се позапържат малко изливаме всичко при боба. Оставяме го да поври още 5-10 мин., сваляме от огъня и овкусяваме с чубрица и джоджен на вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар