Страници

понеделник, 26 октомври 2015 г.

ПЕЧЕНА КРУША С МЕД И МАЩЕРКА


Този десерт сам говори за себе си! Бърз,  лесен,  ароматен и изключително вкусен :).
А тайната на уникалния му аромат се крие в дивата мащерката,  набрана от гората :).


 Необходими продукти:

 4 бр. круши
 8 с.л. мед
 8 стръкчета свежа мащерка
 канела


Начин на приготвяне:

Накиснете от предната вечер свежите стръкчета мащерка в меда, за да си пуснат ароматите в него. Нарежете четирите круши на половина и ги изчистете. Изчистените круши нареждаме в тавичка, поръсваме ги с канела и във всяка половинка слагаме стръкче мащерка и супена лъжица мед. Печем на 200 градуса до омекване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар