Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. олио (може и смес със свинска мас)
1 пакетче амоняк
1 пакетче ванилия
захар за поръсване
брашно колкото поеме
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пухкав крем яйцата, захарта и ванилията. Добавяме олиото, киселото мляко с угасената в него амонячна сода и по малко от брашното до получаване на лепкаво тесто (тестото не се меси, само се бърка с дървена лъжица). От полученото меко, лепкаво тесто с леко намазнени ръце оформяме топчета колкото орех, които поръсваме с кристална захар и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна до порозовяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар