Носталгията по отминалото лято и страхотния летен следобед в ЕТЪРА, ме накара да приготвя бяло сладко и да подсладя дъждовия есенен ден:)
Необходими продукти:
3ч.ч чаши захар
1ч.ч. вода
3с.л. глюкоза (аз използвах глюкоза АЛЕКС от щанда за диабетици)
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме захарта и водата да заврат и варим до като получим гъст захарен сироп (проверяваме готовността му като капваме капка от сиропа върху студена чиния, когато е готов тя не трябва да се разтича). Към готовия сироп прибавяме глюкозата и го оставяме да по изстине до около 40 градуса. Изстиналия сироп разбиваме с миксер, докато побелее и получим нужната консистенция (около15-20 мин). Готовото сладко поднасяме с чаша студена вода и ароматно турско кафе.:)
Да Ви е сладко;)
Не съм правила бяло сладко, дълго време ли се вари?! Етъра ми е любим, прекрасни снимки си направила!
ОтговорИзтриванеОколо 30 мин., зависи от силата на котлона.Радвам се, че ти харесват снимките:)
ИзтриванеМайка ми правеше бяло сладко от дюли.Е жалко че не се интересувах как се прави.И сега ми липсва.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Заинтригувахте ме с това бяло сладко от дюли :)Само аромат на дюли ли имаше или? Ако помните ще е супрер... Ще се поразровя из старите тефтери и туко виж сме сглобили подобно на това на майка ви сладко:) Поздрави
ИзтриванеГлюкозата задължителна ли е?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Аз винаги слагам. Пробвала съм и без, но когато разбиете захарта до побеляване кристализира и се получват бучки, за това препоръчвам да не пропускате глюкозата.
ИзтриванеЗдравейте от къде мога да си закупя с опция изпращане по куриер
ОтговорИзтриване