Страници

вторник, 29 ноември 2011 г.

ПЪЛНЕНА ТИКВА

 

 Необходими продукти:

1  малка тиква
5 с.л. червен ром
200гр. орехи
7 с.л мед
1 пакетче канела
2 средни ябълки (нарязани на кубчета)
1 портокал
сушени плодове по избор (сливи, кайсии, смокини, фурми, стафиди, червена боровинка)


Начин на приготвяне:

Изрязваме капак на тиквата , издълбаваме я и я почистваме добре. Вътрешността и капака намазваме с 4 с.л. мед. В купа смесваме сушените плодове, нарязаните на кубчета ябълки, сока на един портокал, рома и трите супени лъжици мед. Сместа оставяме за двадесет  минути, след което пълним тиквата.
И я печем в загрята на 200 градуса фурна за 1:30-2 часа.

2 коментара:

  1. Привет Dreamer! Много приятно и уютно е тук, с тези зимно-коледни сладкиши и снимки!

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Любима рецептичка,много ароматна и вкусна:)

    ОтговорИзтриване