21 декември е и днес настъпва астрономичната зима. Та официално вече е зима, празнично е, във въздуха се носи аромат на Коледа, вкусни сладки и още нещо... а именно свински пържолки, филенца и т.н. За съжаление на свинската популация, декември не е техния месец и едва ли лозунга "Изяш меденка, спаси прасе"ще им помогне. Тааа мине ли 30 ноември се започва едно обратно броене... кой брои дните до Коледа, кой до зимната ваканция... абе всеки брои нещо:) Дори и Прасчо брои:( И докато за едни декември е пагубен, то за други е изпълнен с празнични дни , веселие и гастрономични изживявания. А какво е декември без люта зима... ами топла зима:) Но декември без хубаво червено вино, пукота на горящите дърва в камината и хубаво свинско филе... ами направо не е зима! И за да го няма този проблем Ви предлагам ей това свинско филенце:) От мен филето от Вас винцето;) Наздраве и добър апетит!
Честит празник на всички моряци, банкери и именници!Въпреки, че сме заобиколени от вода ... достъп до прясна рибка нямаме, а да не говорим за традиционният шаран :) Ноо какво да се прави съдбата на моряка! И все пак за да спазим традицията, риба все пак ще се яде... е вярно
приготвена по филипински табиети, но както се казва: Като няма риба и
ракът е риба:) А аз ще Ви предложа рецептата за моя любим солен паламуд,
която между другото е приложима както за скумрия така и за чернокоп (единствената
разлика, е че по-дребната риба престоява в солта за около 24 часа).
Приготвя се много лесно и са Ви необходими само рибка и сол, а след това
я гарнирайте с добро настроение, лимонче и естествено чашка подходящо питие :)
Тези малки бижута водят до пристрастяване! Аз определено се
пристрастих, не само към невероятния им вкус, а и към цялото
предизвикателство да направиш перфектните макарони!
Когато се захванах с тях дори и не предполагах колко трудно се
правят...това си е по-сложно и от висша математика!:) Всичко трябва да е
измерено с точност до самия грам, да не прекалиш с разбъркването на
сместа... но и да не я разбъркаш по-малко от необходимото, да уцелиш
правилната температура, колко "стари" са белтъците... иии това са само
част от нещата, които тотално могат да объркт един макарон! Най-странното, е че след като направих шоколадовите френски макарони
започнах да чета по-подробно за тях. Честно казано добре, че не го
направих по-рано, защото ако бях ...ееее нямаше да се захвана с тях. В
интернет има толкова много информация за това какво се обърква, че в
един момент започваш да се чудиш изобщо има ли някой, който да ги е
направил!? ... Еее не е нито толкова страшно, нито толкова трудно, а
последвалият успех е може би дори по-сладък и от тях ( е не, те са
неустоимо вкусни). И тъй като се запалих по
макароните, единственото което ми остава е да експериментирам с
различните пропорции и вкусове, а тези които са най-сполучливи да
споделя с вас:)