Страници
▼
неделя, 23 октомври 2016 г.
събота, 22 октомври 2016 г.
ЗАДУШЕН ПЪДПЪДЪК "ФАНТАЗИЯ"
Това е втората рецепта за списанието So into Food.
Да имаш ловец у дома може да е както благословия така и мъничък кошмар. От една страна се радваш на прясно дивечово месце, а от друга се сблъскваш с кошмара да оскубеш няколко десетки дребни пернати. И покрай чуденето ми с каква рецепта да "блесна" в списанието реших да приготвя пъдпъдък по рецепта от старата книга на дядо (с нов прочит от мен;)), но... не знаех в какво се забърквам!:)И така ранната септемврийска съботна утрин поръчах две пернати, а получих няколко десетки и така се започна епопеята на "един" пъдпъдък.
петък, 21 октомври 2016 г.
АРОМАТНА КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА
Преди известно време имах страхотната възможност да се включа и да стана част от есенните кулинарни вдъхновения на So into Food:), за което съм много благодарна на Гери за тази уникална възможност. Следя и чета списанието с интерес още от самото му начало и съм много щастлива, че тези две страхотни дами Гери и Мария създадоха това уникално списание:) Желая им успех и да ни радват с още много интересни броеве!:)
Списанието можете да намерите тук:
Обожавам есента, а тиквата за мен си е царицата на есента и няма начин да не я уважа:) И така вдъхновена от поканата да участвам в списанието, есенните багри, страхотните оранжеви тикви и ароматните подправки, които донесох от Индия, запретнах ръкави и направих тази ароматна супичка. Надявам се да Ви хареса:)
четвъртък, 20 октомври 2016 г.
петък, 14 октомври 2016 г.
ШОКОЛАДОВИ ФРЕНСКИ МАКАРОНИ (Chocolate French Macarons)
Въпреки обиколките из целия свят, така и нямах късмета да посетя Франция:( А голямата ми мечта е да се разходя по някоя френска улица, да открия някоя кокетна сладкарница и да опитам от така известните френски десерти... и по-специално, най-известения и уникален сред тях, а имено френския макарон. Не че си нямаме и в България, но друго си е да се потопиш в уникално романтичната атмосфера на Франция, да пийнеш силно кафe, в едно от техните типични кафенета и да поглезиш небцето си с това скъпоценно бижу! ...Еххх... размечтах се!, но знае ли човек някой ден тази мечта може да се превърне в реалност:)
Да си призная честно преди около 3 години се пробвах да направя френски макарони, иии не бях особено възхитена от резултата!, но 3 години и един опит по-късно... станаха страхотни!
Макаронките трябва да са с гладка и лъскава повърхност, и красива равномерна пачка на балерина! Изобщо всичко в този десерт трябва да е изтънчено по френски му:):):) И когато го отхапете...ахх като го отхапете отвън трябва да е с хрупкава коричка, а отвътре мек и дъвчащ.
Но за да се насладите на този специален десерт, трябва да се спазят някои основни правила, които не са чак толкова много , но е добре да ги спазите ( ще гледам да съм максимално изчерпателна и предварително съжалявам, ако отегча някого:)
сряда, 12 октомври 2016 г.
БАДЕМОВО БРАШНО
Вярно че можем да си го закупим от магазина, но пък кефа да си приготвиш всичко сам и удоволствието от факта, че се получава по-добре от купешкото е незаменимо! В днешно време можем да намерим и от "пиле мляко" в магазина, но понякога нито качеството нито цената отговарят на критериите ни. Затова и има алтернативен вариант да си приготвим дадения продукт сами в домашни условия:)
Да приготвиш бадемово брашно, си е като детска игра, а десертите които можеш да приготвиш са си направо Мастър клас на вкусотиите.
А ако сте фенове на бадемовото мляко, бадемовия остататък който остава също можете да превърнете в бадемово брашно;)
понеделник, 10 октомври 2016 г.
КЕКС С МАТОЧИНА "ЛЕКА НОЩ"
Нямаше как да подмина тази ароматна билка, като маточината с лека ръка. Всички поляни около къщата ми са пълни с нея и ако минеш през тях...аромата и те връхлита. Аромат на лимони и лято, и въпреки че е вече октомври тя все още си е все така свежа и ароматна.
Но за да можете да се възползвате от силните и лековити свойства най-добре да я берете от май до юли, изсушавате я и готово- имате чайче за здрав сън, и какви ли не болежки.
От свежите листенца маточина може да приготвите както лимонада, така и кексове, чайчета, сиропи и какво ли още не:)
За мен кекса с маточина е страхотен десерт за след вечеря, защото хем ще Ви подслади, хем ще Ви осигури здрав сън.
петък, 7 октомври 2016 г.
NESCAFE CAKE
Добро утро на всички!
Да започнеш деня си с чаша хубаво силно кафе е равно на добър старт , а да започнеш денят си с чаша хубаво силно кафе и NESCAFE кекс (минутки за реклама, хахах )... ммм ето на това се казва страхотен старт на деня. И все пак няма значение как стартирате денят си, с чаша кафе или чай, просто опитайте тази рецепта. В началото леко се опъвах защото не съм голям фен на кафето, освен ако не е с много мляко и студено...нооо след като шеф Драго ме изненада с тази мека като "душичка" вкусотия , оставих всички съмнения на страна и се оставих на страхотния аромат да ме заплени! И мога да заявя "беряща душа" от преяждане: Вече съм фен на кафето в кекса:)