Страници

неделя, 29 януари 2012 г.

Шоколадови бисквитки КОПЧЕ

Преди доста време , не помня къде видях тази рецепта, която много ме впечатли и реших и аз да я направя.Бих публикувала адреса, но не го помня, затова предварително се извинявам на автора.
 

ШОКОЛАДОВ КРЕМ

 Това кремче използвах за украса на кексчетата, чудесен е за шприцоване:)
Необходими продукти:
1 шоколад черен
2с.л. гъст карамелен сироп
50 мл. прясно мляко
1 1/2 ч.л. маргарин
2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Натрошаваме на ситно шоколада и на водна баня го разтопяваме. Когато се разтопи прибавяме маргарина, карамела, пудрата захар  и млякото като бъркаме постоянно.В зависимост от това за какво ще използваме крема, увеличаваме или намаляваме количеството на млякото.

събота, 28 януари 2012 г.

МИНИ КЕКСЧЕТА




...И докато съм на вълна Валентинки реших да Ви предложа  още едно сладко изкушение за празника :)


петък, 27 януари 2012 г.

понеделник, 23 януари 2012 г.

БУТЕРКИ


Може би, всички познавате този десерт:)Но у дома ние много му се радваме, защото е бърз лесен и може да се приготви в много вариации. Аз го приготвям в тези четири варианта.
 Надявам се да Ви допаднат:)У дома никога не остава:):):) 

неделя, 22 януари 2012 г.

МАСЛЕНКИ


Рецептата за тези чудесни масленки взех от Живето !Много е бърза, много вкусна и събужда много спомени:)И с риск да се повторя за тези, които още не са видели рецептата ето я и нея:


СУПИЧКА ОТ КОКОШЧИЦА



Няма нищо по- вкусно от домашно приготвена супичка , а още по-вкусна е когато е от домашно пиленце или кокошчица!:) За щастие аз честичко имам възможността да се наслаждавам на вкуса на  домашно пернато:) Вчера за пръв път заваля силен сняг, което за малко ни спря в къщи и остана време за старата кокошчица :):):), чиато среща с тенджерата все отлагахме.
А ето в какво се състои подготовката за супата : Измиваме кошчицата добре, правим си я на порции  и скок в тенджерката , заливаме я в студена вода, слагаме и 2-3 с.л. ракийка ( от алкохола по бързо се сварява)и прибавяме сол на вкус. Когато месцето се свари, избираме месцето за супата (останалото месце използваме за основно ястие), прецеждаме бульона и започваме готвенето на супата:)


неделя, 8 януари 2012 г.

ПРАСКОВКИ

 

Любимите бисквитки на всички у дома от поколения :) Пра баба , баба, мама,а сега и аз ги приготвям и похапвам с кеф.


БаНБОНКИ:)

 
По празниците винаги има сладкиши в изобилие...Ако ви е останал нарязан кекс, на който
всеки се мръщи (при наличието на торта и баклавичка :))и е започнал да съхне, ето Ви идея как да го оползотворите и бързо бързо да бъде изяден:)...
  

МАСЛЕН КРЕМ 1 вариант

източник на снимката : internet
Необходими продукти:
1 пакетче краве масло
1 ч.ч. пудра захар
2 жълтъка
2 супени лъжици какао(по желание)


Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и при непрекъснато бъркане се добавят един по един жълтъците до пълното им поемане. По желание добавяме какаото.

КАРАМЕЛЕН МЛЕЧЕН КРЕМ

Източник на снимката: Internet
Необходими продукти:
1 ч.ч. захар
1 пакетче краве масло
7 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
 В 100 мл. мляко размиваме брашното, а останалото мляко загряваме. Карамелизираме захарта на светъл карамел и към него прибавяме маслото. Бъркаме, до като получим еднородна смес, след което наливаме на части горещото мляко, като бъркането продължава. Махаме от котлона и на тънка струя добавяме брашняната кашичка, като ускоряваме бъркането ;) (има и миксери, но аз не ги използвам, предпочитам телта). Връщаме на котлона и отново бъркаме, докато се сгъсти крема.
И след цялото това бъркане имаме един страхотен крем за торти, сладкиши и каквото ви дойде на ум...:)

МЛЕЧЕН КРЕМ

източник на снимката: internet
Необходими продукти:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
6 с.л. брашно
1ч.ч. захар
50 гр. краве масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:
  В 100 мл. мляко разтваряме брашното и добавяме разбитите жълтъци.Останалото мляко смесваме със захарта и го слагаме да заври. След като заври го отнемаме от котлона и на тънка струйка прибавяме яйчената смес при непрекъснато бъркане. Връщаме на  слаб котлон и продължаваме да бъркаме, за да поври 3-4 мин.( докато се по сгъсти). Към крема прибавяме ванилията и го оставяме да се поохлади, след което прибавяме и маслото като бъркаме, докато се поеме маслото.

ФУНИЙКИ



МИНИ ЕКЛЕРИ



четвъртък, 5 януари 2012 г.

СЛЕДОБЕДНИ ЦЕЛУВКИ


 ...И единственото, което ни остава е да се насладим на една хубава следобедна целувка:)